Je boot verkopen – juni 10th, 2016

Gemakkelijk je boot verkopen blijkt soms duurder dan je verwacht. Daarom hierbij een aantal tips om snel ook nog eens gratis een nieuwe eigenaar voor je vaartuig te vinden.

Gebruik internet fora
Naast de reguliere plekken om je schip aan te bieden zijn er vele actieve internet fora waarop je gratis een profiel kan aanmaken. Deze websites hebben ook vaak een topic waar je boten kan aanbieden. Vaak bereik je hiermee veel mensen in jouw doelgroep. Voorbeelden voor een forum voor zeilers is bijvoorbeeld zeilersforum.nl. Vaak zijn er specifieke fora’s voor boten, merken of regio’s. Denk bijvoorbeeld aan het sloepen forum of het Surfholland forum.
Adverteren bij de jachthaven
Een andere locatie waar je vaak gratis een advertentie kan plaatsen is het prikbord bij uw jachthaven. Vaak hebben deze een vraag en aanbod bord waarop je een advertentie kan plaatsen. Ondanks dat dit vooral lokaal bereik heeft zal je hier zonder kosten te maken een advertentie kunnen plaatsen. Vraag je de eigenaar of het ook mogelijk is advertentie online te plaatsen zo krijg je nog gemakkelijker een groot bereik.

Copier je advertentie direct een aantal keer en hang het ook op bij de lokale supermarkten, wellicht niet direct de doelgroep maar wel gratis!

Een online advertentie plaatsen
Ook online zijn er voldoende mogelijkheden om een advertentie te plaatsen. Deze zijn vaak gecombineerd met een gedrukte versie van je bericht. Echter zijn er niet veel plekken waarbij je zowel de juiste informatie kan opgeven en dit ook nog eens gratis kan doen. Bootaanbod.nl is bijvoorbeeld zo’n plek met een aanbod van boten te koop. Je boot verkopen kan daar volledig gratis. Wel is het mogelijk je advertentie extra onder de aandacht te brengen met een topplaatsing of een langdurige plaatsing. De standaard gratis variant blijft 25 dagen online. Meestal voldoende om een koper te vinden.

Als laatste tip geven je mee dat een goede advertentie alle informatie over de boot moet bevatten en mooie foto’s. Neem de tijd om een duidelijk beschrijving te typen, maak foto’s van de accessoires en laat weten welk onderhoud je recent hebt doorgevoerd.

Damarin680

0 Comments
Posted in Geen categorie

Comments are closed.