Zeilgebieden

Hoogenboom Recreatie Kaag

Adres: Hoogenboom Recreatie Kaag
Beatrixlaan 42
2159 LJ Kaag (eiland)
Telefoon: (0252) 54 42 66
Fax: (0252) 54 53 15
E-mail: info@hoogenboomkaag.nl
Website: http://www.hoogenboomkaag.nl/
Informatie
De Kagerplassen zijn een uniek en schilderachtig watersport- en recreatie gebied. Hoewel de plassen in het hart van de randstad liggen, is het zo groot en gevarieerd gebied, dat men er toch vrij rustig kan genieten van activiteiten als zeilen, roeien, surfen, kanovaren, waterskien, zwemmen, vissen of varen met een motorboot. Kaag-Dorp ligt op een eiland en heeft ruim 450 inwoners en is met name in de zomer de vakantiestandplaats voor campeerders of botenbezitters. Het eiland is zo’n 100 ha. groot en behoort tot de gemeente Alkemade in Zuid-Holland. De Kagerplassen hebben open verbindingen met de Ringvaart en de oude Rijn. De verbinding wordt onderhouden met een kleine auto-veerpont (24 uur per dag). In de zomermaanden (juni, juli, aug) is het mogelijk om gebruik te maken van het fietspont (verbinding tussen Oud Ade en Kaag-eiland). Auto’s kunnen ook in Buitenkaag geparkeerd worden. Met name het oude gedeelte van Kaag-Dorp is karakteristiek en gezellig met restaurants, caf?s en bars. Zeilbotenverhuur & Motorbotenverhuur Bij Hoogenboom Kaag kunt u zeilboten huren, zoals een Poly Valk of 16m?. In totaal zijn er een 50-tal zeilboten te huur voor een gezellige zeildag met uw gezin, familie of voor een personeelsfeest op de Kagerplassen. Hierbij is de dag ideaal af te sluiten met een barbecue op het terras aan het water bij Restaurant “Eijmershof”. Ook voor het huren van een motorbootje kunt u bij ons terecht.

Jachthaven Winkeloord

Adres: Jachthaven Winkeloord
Vinkenveen
Telefoon: 0294-281426
Fax:
E-mail:
Website: http://www.winkeloord.nl/
 Informatie
Lekker een dagje zeilen of varen op de Vinkeveense Plassen? Huur een valk, sloep of kano bij Jachthaven Winkeloord.
Of maak een keus uit ??n van onze arrangementen.
Onze jachthaven ligt aan de noordkant van de Vinkeveense Plassen.
(A2 Amsterdam-Utrecht, afslag Abcoude, Vinkeveense Plassen) Op een kwartier rijden vanaf Amsterdam vind u dit unieke plassengebied met rust en ruimte. Natuurlijk hebben we ook zomer- en winterstalling voor uw boot. Ook als passant bent u bij ons welkom.
Botenverhuur
De volgende type boten kunt u bij ons huren. Polyvalken, Elektrische sloepen, Motorsloepen, Canadese kano?s, Kajaks, Kagenaar (platbodem).